۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، ۱۵:۱۸

رئیس جمعیت هلال احمر اردستان:

تجهیزات هلال احمر اردستان مناسب است

تجهیزات هلال احمر اردستان مناسب است

اردستان-رئیس جمعیت هلال احمر شهرستان اردستان گفت: تجهیزات هلال احمر شهرستان اردستان در راستای مقابله با حوادث، قابل قبول است.

به گزارش خبرنگار مهر، منصور خانی ظهر شنبه در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: هجدهم اردیبهشت روز جهانی صلیب سرخ و هلال احمر است، صلیب سرخ قدمتی بالای ۱۶۴ سال دارد همچنین یک قرن نیز از تأسیس هلال احمر جمهوری اسلامی ایران می‌گذرد که وظیفه این سازمان امداد و نجات در حوادث و سوانح است.

وی افزود: متأسفانه کشور ایران حادثه خیز بوده و علاوه بر این در مقابل خسارات و حوادث آسیب پذیر نیز است، در کنار فعالیت‌های امدادی و طرح امداد و نجات که در حوادث طبیعی و غیرطبیعی مشمول وظایف هلال احمر است، اقدامات داوطلبانه، فرهنگی و جوانان نیز انجام می‌شود.

رئیس جمعیت هلال احمر اردستان با بیان اینکه در سال جاری از شانزدهم تا بیست و دوم اردیبهشت به عنوان هفته هلال احمر است، خاطرنشان کرد: عمده وظایف ما در هلال احمر زمانی که حادثه‌ای نداریم، آموزش امدادی است و آموزش امداد رکن بوده چرا که اگر بتوانیم آموزش امداد همگانی را در جامعه نهادینه کنیم، بسیاری از تلفات حوادث کم می‌شود.

خانی با اشاره به دوره‌های آموزشی برگزار شده، تصریح کرد: در طول یکسال گذشته ۲۸ دوره امداد کمک‌های اولیه، ۳۴ دوره مخاطرات، ۲۲ دوره پایه داوطلبی برگزار شده که در مجموع این دوره‌ها، هزار و ۸۳ نفر آموزش دیدند.

وی با بیان اینکه ۱۲ دوره آموزش تخصصی برگزار شد، یادآور شد: آموزش همگانی برای عموم مردم است ولی آموزش تخصصی برای امدادگرانی انجام می‌شود که می‌خواهند با ما فعالیت‌های خود را ادامه دهند و کسی که می‌خواهد در پایگاه امداد جاده‌ای به عنوان امدادگر فعالیت کند حتماً باید علاوه بر آموزش همگانی، دوره‌های آموزش تخصصی را بگذراند.

رئیس جمعیت هلال احمر اردستان با بیان اینکه طرح دادرس در ۱۴ مدرسه شهرستان برگزار شد، ادامه داد: در این طرح تفاهمنامه ای بین هلال احمر و وزارت آموزش و پرورش برقرار است و ۱۶ ساعت آموزش امدادی برای دانش آموزان پایه هشتم اجرا می‌شود.

خانی با اشاره فراگیری آموزش‌های دادرس توسط ۴۸۰ نفر دانش آموز، بیان کرد: در طرح ملی دادرس، پس از دوره‌های آموزشی، المپیاد شهرستانی برگزار و سپس برترینها به المپیاد استانی اعزام می‌شوند و امسال تیم دادرس مدرسه پسرانه توکلی اردستان و یکی از مدارس زواره به المپیاد استانی رسیدند.

وی با بیان اینکه در قالب تیم دادرس، دانش آموزان در راستای امداد و نجات برای مدرسه و محله و با هدف دانشآموزان آماده در روزهای سخت، آموزش می‌بینند، خاطرنشان کرد: یک پایگاه امداد و نجات جاده‌ای در ظفرقند داریم که روزانه ۵ نفر شامل یک نفر پرسنل و چهار امدادگر داوطلب مستقر هستند همچنین یک آمبولانس و خودرو نجات ست هیدرولیک در پایگاه قرار دارد.

رئیس جمعیت هلال احمر اردستان تصریح کرد: در طول یکسال گذشته در عملیات‌های امدادی برای ۲۲۲ مصدوم امدادرسانی انجام دادیم که در این عملیات‌ها هم بحث درمان اضطراری و همچنین نجات و رهاسازی صورت می‌گیرد، در زمان حادثه، یک درمان و تریاژ اولیه و اضطراری انجام شده و در صورت نیاز، اعزام به مراکز درمانی صورت می‌گیرد.

خانی یادآور شد: در طول یک سال گذشته، ۶۱ مورد عملیات امداد و نجات انجام شده که از این تعداد ۷ مورد نیاز به رهاسازی داشته همچنین در عملیات‌های امدادی به ۸۵ نفر در حوادث سیل، سیلاب و گمشدگی در کویر و کوهستان امدادرسانی شده است.

وی تصریح کرد: در مباحث آمادگی برای حوادث، یکی از اقدامات ما انجام مانورهای مختلف است که در سال گذشته مانورهای پناهگیری و خروج همچنین مانور سیل و سیلاب برگزار شد که مانور پناهگیری در راستای آموزش پناهگیری مناسب در زمان زلزله صورت می‌گیرد.

رئیس جمعیت هلال احمر اردستان خاطرنشان کرد: در سال گذشته حدود ۲۴۴ میلیون تومان کمک هزینه درمان و دارو پرداخت شد همچنین ۱۵ فعالیت داوطلبی با هزار و ۱۲۰ بهره ور به ارزش حدود ۱۷۶ میلیون تومان انجام شده است.

خانی بیان کرد: ۴۵۵ سبد کالا در قالب پویش هلال رحمت به ارزش دو میلیارد و ۲۷۱ میلیون تومان تهیه و توزیع شده همچنین ۱۵۰ بسته لوازم التحریر به ارزش ۵۲ میلیون تومان توزیع شده است.

وی یادآور شد: در طرح اوقات فراغت ۷۶۰ نفر در رشته‌های مختلف از جمله کارگاه‌های سلامت، مهارتهای زندگی، ترک اعتیاد و غیره آموزش دیده‌اند.

رئیس جمعیت هلال احمر اردستان در خصوص برنامه‌های هفته هلال احمر، گفت: شروع برنامه‌ها با غبارروبی مزار شهدا بوده و علاوه بر این برنامه‌ها و اقدامات مختلف از جمله اجرای مانور و جلسه با داوطلبان صورت می‌گیرد.

خانی در خصوص میزان آمادگی هلال احمر اردستان در مقابل حوادث، تاکید کرد: طبق قوانین مدیریت بحران کشوری، استاندارد این است که دو درصد جمعیت شهرستان باید اقلام زیستی شامل چادر، پتو، موکت و غیره دپو شود و در حال حاضر در شهرستان اردستان حتی بیش از ۲ درصد استاندارد کشوری، اقلام زیستی موجود است.

وی یادآور شد: شهرستان اردستان قابلیت اولیه مقابله با حوادث از جمله زلزله و سیل را دارد همچنین امکانات و تجهیزات هلال احمر این شهرستان قابل قبول است.

کد خبر 5772619

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha